Selecteer een pagina

Of je nou goed georganiseerd of chaotisch bent: een things-to-do lijst is voor veel mensen prettig. Zo ook voor mij. Vaak heb ik veel verschillende dingen te doen (voor werk, de kids, het huishouden, etc.) en denk ik ‘dit krijg ik nooit gedaan vandaag’. Dat komt omdat ik op dat moment geen overzicht heb. Zodra ik mijn to-do lijst heb gemaakt, heb ik overzicht en kan ik rustig genieten van die kop koffie of wandeling met de hond.

Gratis printable things to do

Maak een realistische to-do lijst

Veel mensen hebben een overvolle to-do lijst. Een lijst met taken waar geen einde aan lijkt te komen. Mijn advies: maak een to-do lijst met maximaal 10 dingen (minder kan natuurlijk altijd). Kijk ook goed naar de beschikbare tijd in je agenda. Het helpt om bij de taak te zetten hoe lang je ongeveer denkt nodig te hebben.

Met een realistische to-do lijst kan je aan het einde van de dag alles hebben afgestreept. Dat geeft een fijn en voldaan gevoel!

Gratis printable

Voor iedereen die graag werkt met een papieren to-do lijst, heb ik een gratis printable gemaakt. Op deze ‘Things To Do Today’ kun je je taken opschrijven en de tijd die je per taak nodig hebt.

(pdf download) Things To Do Today A6 formaat (4 stuks op A4)
(pdf download) Things To Do Today A5 formaat (2 stuks op A4)

Zijn je lijstjes vol? Dan print je hier gewoon weer een nieuwe!

Tot slot
Vind jij een digitale to-do lijst handiger? Probeer dan todoist. Te gebruiken op je mobiele telefoon, tablet of desktop voor projecten op je werk, boodschappenlijstjes, maanduitgaven, etc. Gratis voor iPhone en Android