Selecteer een pagina
20/20 regel voor de just in case spullen

The Minimalists zijn twee mannen – Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus – in de dertig die in 2010 ontdekten dat een leven met een fulltime baan, een hoog inkomen en heel veel spullen hun niet gelukkig maakten. Ze begonnen samen een avontuur op zoek naar een eenvoudig leven met alleen de spullen die ze echt nodig hadden. Zo zijn zij ook de bedenkers van de 20/20-regel voor de ‘voor het geval dat’-spullen.

‘Voor het geval dat-spullen’

De kans is groot dat jij – net als ik – spullen bewaart voor het geval je ze ooit misschien nodig hebt, de zogenaamde ‘voor het geval dat’-spullen. Allemaal dingen in je kast waarvan je weet dat de kans dat je ze ooit zult gebruiken tijdens een vakantie, groot feest of andere gelegenheid bijzonder klein is 🙂

Helaas doen we in de praktijk zelden iets met deze ‘voor het geval dat’-spullen en nemen deze spullen vooral veel ruimte in beslag, staan ze vaak in de weg en vragen ze tijd en energie. Als ze stuk zijn moet je ze repareren, als ze vies zijn moet je ze schoonmaken en als ze niet op hun plek liggen moet je ze opruimen. En dat terwijl het gaat om spullen die je echt nóóit gaat gebruiken!

De 20/20 regel

Joshua en Ryan adviseren de 20/20 regel voor deze ‘voor het geval dat’-spullen. De 20/20 regel houdt in dat je alles weg kunt doen dat binnen 20 minuten voor 20 euro te halen is. Zelf hebben ze de meeste spullen geen seconde gemist. En de paar items die ze toch nodig bleken te hebben, konden ze inderdaad voor minder dan 20 euro binnen 20 minuten aanschaffen. Een minimale verliespost kunnen we dus wel stellen. En de winst? Wat dacht je van meer rust en ruimte, in je huis en in je hoofd!

Kortom, de handige 20/20 regel werkt waarschijnlijk 99% van de tijd voor 99% van alle ‘voor het geval dat’-spullen bij 99% van alle mensen. Doe er je voordeel mee!

Welke spullen durf jij los te laten met deze 20/20 regel?

Bron: Getting rid of just-in-case items: 20 dollars, 20 minutes.